3 og 4

4 Chokoladelagkage

3. Lagkage (stykker) med kirsebær og chokolade

 

Lagkage (stykker) med kirsebær og chokolade

 

3 chokolade lagkagebunde

1 glas syltede kirsebær i saft / lage (ikke sauce)

6 dl piskefløde

125 g mørk ckokolade

Flormelis til glasur

evt. chokoladeringe eller anden pynt

 

1) 2 dl fløde varmes lidt op, bræk chokoladen i og rør rundt til chokoladen er helt smeltet. Fløden må ikke koge.

Stil blandingen på køl mindst 1 time.

2) Stænk nederste bund med kirsebærsaft.

3) Blend kirsebærrene med lidt af saften og evt. lidt flormelis.

4) Pisk 2 dl fløde stift.

5) Pisk de blendede kirsebær sammen med flødeskummet.

6) Smør kirsebær-flødeskum blandingen på nederste bund.

7) Læg mellemste lagkagebund på. Stænk den godt med kirsebærsaft.

8) Pisk 2 dl fløde stift. Hæld den kolde chokoladeblanding i og pisk let.

9) Halvdelen af chokolade-flødeskumsblandingen lægges på lagkagebund 2 og resten kommes i plastpose med stjernetut.

10) Læg sidste lagkagebund på.

11) Rør flormelis med 2-4 spsk kirsebærsaft til glasur. Konsistensen skal være glat og tyk, så glasuren ikke løber af lagkagen.

12) Smør glasur på lagkagen og pynt med chokolade-flødeskum og evt. chokoladeringe.

 

Tips. Læg lagkagen sammen dagen før den skal spises, så du kun mangler glasuren og at pynte med chokolade-flødeskummet (det kan sagtens ligge i sprøjteposen i køleskabet).

Når bundene får lov til at trække / sætte sig bliver lagkagen særligt god.

 

 

3 lagkagebunde

1 glas syltetøj / marmelade f.eks. hindbær

½ liter piskefløde

125 g mørk ckokolade

Saft / portvin

evt. yderligere pynt

 

1) 1,5 dl fløde varmes lidt op, bræk chokoladen i og rør rundt til chokoladen er helt smeltet. Fløden må ikke koge. Stil blandingen på køl mindst 1 time.

2) Stænk nederste bund med saft eller lidt portvin.

3) Smør syltetøjet på nederste bund.

4) Læg bund 2 på og stænk den med saft eller lidt portvin.

5) Pisk 3,5 dl fløde stift.

6) Halvdelen af flødeskummet piskes sammen med halvdelen af den kolde chokoladeblanding. Resten af flødeskummet puttes i sprøjtepose med stjernetut.

7) Chokolade-flødeskumsblandingen lægges på bund 2.

8) Læg øverste bund på og smør den kolde chokolade-flødeblanding på toppen.

9) Pynt med flødeskum og evt. anden pynt.

 

 

 

 

 

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED