Bær og Frugter

Bær og Frugter

 

Er man så heldig at have bær og frugter i haven er det

synd ikke at lave noget godt ud af disse sunde ting.

 

Ved den rette tilberedning kan syltetøj, gelé og saft

holde i flere år, ligesom mange bær og grøntsager jo

også kan nedfryses.

 

For at bevare overblikket - specielt hvis du opbevarer dine syltede ting "på en lidt besværlig plads" - er det en rigtig

god idé at lave en liste over dine hjemmelavede produkter.

 

Jeg opfører mine ting i et regneark, som jeg så skriver

fra på, og opdaterer en gang imellem.

 

 

Da vi flyttede fra vor store have til lejlighed troede jeg mine "syltedage" var ovre, men nej - det viser sig, at jeg nu kan få bær ad anden vej.

 

I Bålsta (40 km fra Stockholm), hvor min søn og svigerdatter bor, har man plantet bærbuske rundt om legepladser og andre offentlige områder. Bær som må plukkes af beboerne i området.

Ligesom der er masser af bær (og svampe) i skovene rundt om Bålsta.

 

Sammen med min svigerdatters mor plukkede jeg ribs og solbær, mens Benjamin (barnebarnet) legede på legepladsen.

Og næste dag var min svigerdatters mor stået tidligt op, og havde plukket masser af blåbær.

 

Nu har jeg syltet alle disse bær - mere end 10 kg - og glæder mig til at forære størstedelen tilbage, samtidigt med at vi selv har dejligt syltetøj og bær i fryseren.

 

Til alle mine hjemmesyltede ting laver jeg altid en selvklæbende etiket.

 

Det ser festligt ud - specielt når man forærer noget væk.

 

 

 

Til de fleste syltede ting bruger jeg opskrifterne fra "Den grønne syltebog".

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED