1 og 2

1 Larb Moo - Thailandsk svinekødsret

 

 

Vi har forsøgt at lave en af de mange thailandske retter, som vi godt kan lide, nemlig "Nam Tok".

 

Det lykkedes ikke tilnærmelsesvis, men vi fik fremstillet en skøn, stærk og meget velsmagende ret, som vi kunne kalde "Spicy oksekød med lime".

 

 

Opskrift og nyt foto følger, når eller hvisdet lykkes at lave Nam Tok korrekt.

 

 

 

Til gengæld har jeg lige lavet "Larb Moo", som blev ganske glimrende og som smagte meget tæt på den

thai variation, som jeg rigtigt godt kan lide, og derfor har fået mange gange.

 

Jeg lavede en stor portion, så vi havde til flere dage, ligesom vi frøs lidt ned, som vi vil prøve at putte på en pizza.

Larb Moo

 

900 g hakket svinekød

5 forårsløg

5-10 skalotteløg (helst banan udgaven)

2-3 limefrugter

2 spsk fiske sauce

2 tsk chili, tørret og knust

2 tsk ristet ris pulver*

Frisk koriander

Frisk mynte

 

 

* Ristet ris pulver laves således:

 

Anvend "sticky rice" (Glutinous rice) f.eks. Basmati ris. Rist risene på en pande eller wok over lav til medium varme til risene er lysebrune ca. 12 minutter.

Rør hele tiden i riskornene, så de ikke brænder på.

Knus risene til pulver i en morter.

Snit forårsløgene på skrå.

Snit skalotteløgene i små både / strimler.

Riv skallen af 1 lime og pres derefter saften.

 

Mariner kødet med limesaften - rør saften rundt i farsen.

 

Pres derefter saften af yderligere 1-2 limefrugter til senere brug.

 

Varm woken til den er meget varm. Tilsæt 2 spsk vand og kom omgående kødet i woken og rør (mas kødet rundt).

I starten hænger kødet lidt fast, men det slipper bunden efterhånden som det bliver stegt.

Tilsæt skalotteløg og rør rundt til kødet er gennemstegt.

Tilsæt derefter forårsløg, størstedelen af limesaften, fiskesauce, chili, rispulver, koriander og mynte.

 

Tag woken af varmen og smag til med evt. mere lime, fiskesauce, chile.

 

Pynt retten med friske korianderblade og ristet ris pulver.

 

 

2 Spicy fiskefrikadeller

 

For nylig lavede jeg en lidt anderledes fiskeforret.

Inspirationen opstod da min mand Bjarne skulle lave en af sine favorit forretter, nemlig blåmuslinger med grøntsager og karrysmag.

Da jeg vidste at nogle gæster ikke kunne lide muslinger, lavede jeg spicy fiskefrikadeller med lidt blandet grøn salat.

 

SPICY FISKEFRIKADELLER

500 g rødspættefilet uden skind (eller torskefiletter)

1 spsk. chili paté (eller rød karrypasta)

4 tsk. friskhakket ingefær

1 lille bundt koriander

Friskkværnet peber

2 Limefrugter

Olie / margarine til stegning

 

Blend fisk og alle ingredienserne sammen.

 

Jeg har ingen foodprocessor, men det kan også lade sig gøre at få et fint resultat ved at bruge en lille løghakker,

som jeg gjorde (i 2 portioner).

 

Form farsen til 8-10 flade frikadeller.

 

Steg dem gyldne og server med salat og limefrugter.

 

 

........Næste gang husker jeg at få taget nogle billeder.

 

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED